Joint Nordic Seaweed Innovation Network

Land: Danmark, Sverige, Norge

År: 2024-2025

Tang har et stort potentiale som en ny klima- og miljøvenlig lav emissions bioressource med mange anvendelsesmuligheder i industrien. I tillæg til dette kan dyrkning af tang bidrage til værdifulde ecosystem services, såsom bioremediering af næringsstoffer og optag af CO2 i havene. 

Ulva sp. (søsalat) er en kommerciel vigtig art med en stigende markedsefterspørgsel baseret på dens favorable smag og ernæringsmæssige egenskaber. 

Der er dog stadig videnshuller, når det kommer til produktionen af Ulva sp., og der er brug for yderligere forskning på området for at optimere og effektivisere hele værdikæden. 

Dette projekt ønsker at kombinere videnskabelig ekspertise på tværs af forskningsinstitutioner og industri i de nordiske lande for at identificere videnshuller og bottlenecks i produktionen af søsalat. Projektet vil arbejde mod at finde innovative tekniske løsninger, økonomiske muligheder og nøgleområder for fremtidigt projektsamarbejde. 

Resultaterne af dette projekt vil i høj grad kunne bidrage til effektivisering og optimering af produktionen af Ulva sp. på land og i havet, og vil ligeledes kunne bidrage til at løfte økonomien i Ulva sp. værdikæden, og dermed sikre en bæredygtig blå økonomi i Norden.

 

HOVEDPARTNER:

SINTEF Ocean AS, Silje Forbord, Silje.forbord@sintef.no

ANDRE PARTNERE:

Aarhus Universitet – Institute for Ecoscience (DK)
Algecenteret/Kattegatcenteret (DK)
Göteborg Universitet – Department of marine sciences (S)
Swedish mariculture Centre (S)
SINTEF Ocean AS – Afdeling for fiskeri og ny biomarin industri (NO)
Norwegian Seaweed Center (NO)

 

Støtte fra AG-Fisk:
DKK 600.000

Scroll to Top