Land:  Færøerne, Island og Norge

År: 2020 – 2023

Fisheries Law

Persistent and emerging challenges in International fisheries law

Projektet har gennemført en konference om fiskerilovgivning med det formål at samle førende og anerkendte eksperter inden for deres respektive områder, men også lovende unge talenter. Talerne repræsenterede forskellige regioner i verden med en ligelig kønsbaseret repræsentation.

Konferencen lykkedes med at tiltrække en bred intellektuel og akademisk opmærksomhed i lande udenfor Norden. Der blev givet præsentationer af internationalt anerkendte kapaciteter, og omtrent 85 deltagere fra alle verdens kontinenter deltog i konferencen. Et stort antal af deltagerne var udover akademikere, centrale personer i fiskeriforvaltnings administrationer, heriblandt fra lande som Uruguay og Brasilien.

Emnerne der blev behandlet har til fælles at være uafklarede folkeretlige forhold af relevans for at sikre bæredygtig udnyttelse af levende marine resurser, af stor kritisk interesse for samtlige nordiske lande, dog i særdeleshed, Island, Norge, Grønland, Danmark og Færøerne, taget i betragtning af de forskelligheder og vanskelige tilgange, der fortsat gør sig gældende, hvad angår fælles forvaltning af nogle verdens største fælles fiskebestande.

Der er udarbejdet en bog med 23 kapitler fra de respektive deltagere, som er under udgivelse på Taylor & Francis Publications, forventeligt i marts/april 2024.

Hjemmeside: https://www.faroeislandsfisherieslawconference2022.com/

HOVEDPARTNER: 

Færøernes Universitet, Bjørn Kunoy (FO), bjornk@mfa.fo

ANDRE PARTNERE: 

Tromsø Universitet (NO)

Háskúli (IS)

Støtte fra AG-Fisk:
DKK 300 000

Scroll to Top